Start informatie bijeenkomsten!

Start informatiebijeenkomsten Zonnepanelenproject Parkstad
Project is een unieke kans om zonnepanelen aan te schaffen

Héél goed nieuws! Alle voorbereidingen voor het Zonnepanelenproject Parkstad zijn afgerond en dus gaan we van start. Vanaf medio januari organiseren de deelnemende Parkstad-gemeenten diverse informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerden. Hier krijgen inwoners informatie over het gehele project, hoe een aanvraag in zijn werk gaat en welke financiële aspecten er zijn. Na afloop kunnen mensen zich al inschrijven. Op de website www.zonnepanelenprojectparkstad.nl is de informatie per gemeente te vinden. Het Zonnepanelenproject is het eerste project uit het Uitvoeringsprogramma Parkstad Limburg Energie Transitie (PALET) en daarmee een eerste stap op weg naar een energieneutrale regio in 2040.

Zonnepanelenproject Parkstad
Dit project is zeker niet de enige, maar wel een in Nederland unieke manier om de aanschaf van zonnepanelen voor inwoners van Parkstad haalbaar en gemakkelijk te maken. Voor de deelnemer wordt vrijwel alles geregeld. Van de aanschaf en installatie van zonnepanelen op het dak tot de garantie en het onderhoud gedurende vijftien jaar. Hiervoor in de plaats sluit de deelnemer een lening tegen een lage rente af met de eigen gemeente. De lening wordt gedurende vijftien jaar maandelijks afgelost. Het aangaan van een lening is niet verplicht, men kan ook in één keer betalen.

Informatiebijeenkomsten
Inwoners die hun interesse via de website www.zonnepanelenprojectparkstad.nl kenbaar hebben gemaakt, hebben een uitnodiging van hun gemeente ontvangen. Benieuwd naar wanneer er waar een informatiebijeenkomst is? Op bovengenoemde website is onder het kopje ‘Meedoen’ alle informatie per gemeente te vinden.

Volta Limburg is serviceprovider
Volta Limburg voert als serviceprovider in opdracht van de deelnemende gemeenten het Zonnepanelenproject uit. Deze serviceprovider stuurt de installateurs aan en is het eerste aanspreekpunt voor alle deelnemers.

Parkstad Limburg